31st Joint Meeting of Aberystwyth and Cardiff Microbiologists at Gregynog

Monday 24th March - Wednesday 26th March 2003

(This year we are pleased to welcome, for the first time, colleagues from Bangor and Swansea, and we hope that this is the first stage in the evolution of this meeting into an all-Wales event)

Arrive in time for tea in the Blaney Room.

MONDAY 24TH MARCH

16.00

19.00	Dinner	
20.00	Quiz. An ice-breaker hosted by Hazel Davey and Dave Broahurst	
21.00	Exploration of the bar habitats	
TUESDAY 25 TH MARCH		
09.30 (30 min)	Katey Lemar: (Cardiff): Cell death in human pathogens	
10.00 (15 min)	Angharad Davies (Aber/ UCH, London): An outbreak of isoniazid-resistant TB in	
10.15 (30 min)	London Julian Wimpenny (Cardiff): Life at the Limits	
11.00	Coffee	
11.30 (30 min)	Paul Dyson (Swansea): Global mutagenesis of Streptomyces coelicolor	
12.00 (30 min) 12.30 (15 min)	Adriana Ravagnani (Aber): Autocrine control of starvation stress in Bacillus subtilis Ricardo Del Sol (Bangor): Coordination of reproductive growth in Streptomyces	
1.00	coelicolor and Streptomyces avermitilis by a conditionally expressed gene, crgA Lunch	
14.00	Ornithological/mycological walkabout/football/free time.	
16.00	Tea	
16.30	Guest speaker: Prof. Chris Franklin (Univ Birmingham) Plants play the mating game: the molecular basis of self-incompatibility	
19.00	Dinner	
20.00	To be arranged	
21.00	Sampling expedition to the bar	

WEDNESDAY 26TH MARCH

09.00 (30 min)	Leighton Pritchard (Aber): Palindromic genome sequences
09.30 (30 min)	Rhienallt Jones (Bangor) : Site directed mutagenesis of the Acinetobacter sp. ADP1 are CBA promoter by Marker Exchange Eviction of a sacB-Km cassette.
10.00 (15 min)	Amy Bishop (Swansea): Signals, regulatory cascades and osmoadaptation in Streptomyces coelicolor
10.15 (30 min)	David Lloyd (Cardiff): Oscillations in Yeast
11.00	Coffee
11.30 (30 min)	Wei Huang (Aber) : FT-IR analysis of microbial populations in wormcasts (title to be confirmed)
12.00 (30 min)	Gwang Tae Kim (Cardiff): The Biodiversity of a microbial fuel cell biofilm
12.30 (30 min)	Roger Jarvis (Aber): Raman spectroscopic techniques for the rapid discrimination of bacteria
13.00	Lunch
14.00	Depart